könyveim és jegyzeteim

Akupunktúrás pontok tájanatómiája

A sikeres akupunktúra végzéshez a legfontosabb és legalapvetőbb a pontok pontos lokalizációjának ismerete, ezért tartottam fontosnak a pontok régiónkénti, testtájankénti megjelenítését. Számtalan irodalom foglalkozik csatornák és azok pontjainak leírásával, a jobb eligazodás érdekében a jegyzetben megpróbálom vázolni egy – egy régión belül, hogy viszonyul egymáshoz az ott lévő összes pont.

Minden pontnál leírásra kerül a pont tulajdonsága, lokalizációja, indikációja, funkciója, tűbeszúrás technikája.

Amennyiben felkeltette érdeklődését, a “BETEKINTŐ” gombra klikkelve ízelítőt kaphat a jegyzet egyik fejezetéből!

Akupunktúra a gyakorlatban

Kézirat gyanánt jelent meg belső használatra 1987-ben az akupunktúrával foglalkozó Orvosok Baráti Köre részére.

A II kötetben megjelenő jegyzet dr. Tigyi Akadémikus felkérésére, dr. Eöry Ajándok szervezésében rendezett előadásaimnak anyaga. Az összes csatornával, annak pontjaival foglalkozik részletesen, továbbá a fül pontjainak aprólékos leírásával, azok indikációival, különböző betegségeknél ajánlott pontkombinációval.

A könyv néhány aktikváriumban elérhető.

Akupunktúra elmélet-gyakorlat

A Hagyományos Kínai Orvoslás Pálos Professzor előadásai alapján. 2000-ben jelent meg a témával foglalkozók egyik kedvelt könyve.

A könyv első része a HKO alapelméletét tekinti át. A második rész tüzetesen tárgyalja a csatornákat, a csatornák fontos pontjait, azok lokalizációját, funkcióit, indikációit, tűbeszúrás technikáit. A könyv végén levő tesztkérdésekkel ellenőrizhető az elsajátított tudásanyag.

Akupunktúra a gyakorlatban (DVD)

Az akupunktőr képzés új elméleti és gyakorlati DVD-je, a 14 legfontosabb meridiánt bemutató filmmel, rajta minden egyes meridiánon elhelyezkedő akupunktúrás pont, modellen fotózva, mérési technikával egyenként illusztrálva közeli testtáj-felvételeken. Pontnév magyarul, kínaiul, kiejtve, pont funkcióinak felsorolása, lokalizáció, anatómia, indikáció, részletezett pontkeresési és tűszúrási technika, mérési technika a modellen illusztrálva, moxa, esetleges ellenjavallatok.

Küldjön üzenetet vagy hívjon bizalommal!